Övergripande information

Spelperiod Varje söndag mellan den 20 oktober och 10 november kl. 14.00

Biljetter: Fri entré, men alla som ser föreställningen måste ha en biljett. Dessa hämtas ut gratis i förväg på LindängenbiblioteketMunkhättegatan 170 i Malmö.

Fika: Vi bjuder publiken på gratis fika i samband med föreställningen!

Med stöd av: Sparbanksstiftelsen Skåne & Swedbank, samt Kulturrådet, Region Skåne och Malmö stad.

 


 

 

20 oktober: Oknyttsförvaltningen informerar! (Från 4 år)

Spelas kl. 14:00. Cirka 30 minuter lång + 30 minuters oknyttsletande.
 

Foto från föreställningen.

Bild på föreställningens logga.

 

Oknyttsförvaltningen åker runt på förskolor, bibliotek, kulturhus och andra institutioner för att tillsammans med barn och personal söka efter och informera om oknytt. Har ni varit med om oförklarliga saker i era lokaler? Har vantar och sockar försvunnit spårlöst, hörs det snarkningar från ventilationen eller har ni hittat underliga spår i sandlådan? Detta är tecken på att ni kan ha oknyttsproblem. Hör genast av er till kommunens Oknyttsförvaltning så sänder vi ut en auktoriserad inspektör med avancerad undersökningsutrustning.

Personal och barn informeras om oknyttens natur och historik. Tillsammans genomför vi en grundlig besiktning av lokalerna efter närvaro av exempelvis småknytt, tomtar och troll. Därefter utfärdas ett besiktningsbevis och en handslingsplan med förslag på ytterligare aktiviteter upprättas. Efter besöket uppmuntrar vi er att fortsätta arbetet med att uppnå goda oknyttsrelationer.

Skuggteatern har sedan 2013 letat oknytt i Umeå med omnejd. 2019 är förvaltningen på tillfälligt besök söderut. Oknyttsförvaltningen informerar! Är först ut i ett projekt där Banditsagor och Skuggteatern byter föreställningar med varandra.

Mer info på www.banditsagor.se (länk, öppnas i nytt fönster).

 


 

27 oktober: Pudlar och pommes (5-9 år)

Spelas kl. 14:00. Cirka 45 minuter lång.
 

Foto från föreställningen.

Bild på föreställningens logga.

 

Hundarna Ullis och Ludde älskar sin pool och sitt potatisland. Men efter att stenarna börjar falla från himlen kan de inte stanna kvar. De packar väskorna och färdas över det stormiga havet tills de kommer fram till en ny plats. En plats bebodd av pudlarna Michelle och Don!

Michelle tar med glädje emot hundarna och bjuder det nyanlända sällskapet på pommes frites. Men Don är inte lika glad över de nya besökarna. Istället börjar hans missnöje att växa och snart tycker han att det redan är nog med dogs.

Pija Lindenbaums kritikerrosade bilderbok blir nu stor dramatik på Teater 23:s scen. Pudlar och pommes är en föreställning fylld med humor, nyskrivna sånger samt alla tänkbara slags knasigheter. Men den rymmer också stora tankar om hemlängtan, misstänksamhet mot obekanta hundar och hur skillnaden mellan främlingar och nya vänner inte behöver vara så stor.

Föreställningen erbjuder syntolkning.


 

3 november: Pojken och Stjärnan (5-8 år)

Spelas kl. 14:00. Cirka 55 minuter lång.
 

Foto från föreställningen.

Bild på föreställningens logga.

 

Natthimlen är mörk och stilla och full av stjärnor. Cirkustältet är tomt och tyst. Men i eldslukarens vagn lyser det. Där föds ett barn, med vidöppna ögon kommer han till världen och ser sig allvarsamt omkring. Samma natt föds också ett litet föl i cirkushästarnas vagn. Det är märkvärdigt, de föds samma natt och två stjärnor tänds på natthimlen ovanför cirkustältet.

Pojken Pépé och hästen Stjärna blir bästa vänner. Stjärna kan tala men förstås bara med barnen och de som ännu är barn i sina hjärtan. De leker, tränar cirkuskonster och får en dag uppträda tillsammans till publikens jubel. Men cirkusdirektören är inte nöjd. Stjärna skickas bort på en lastbil och en väntande fångenskap. Allt de båda vännerna har kvar är varandras stjärnor på natthimlen.

Barbro Lindgrens berättelse Pojken och Stjärnan är ett älskat och humanistiskt äventyr om vänskap. Om kampen för vänskapen och modet i en flykt fast en är rädd. Och om hoppet som plötsligt kan studsa fram i form av en mammahare.

Mer info på www.sagohuset.nu (länk, öppnas i nytt fönster).

 


 

10 november: Väsen (3-5 år)

Spelas kl. 14:00. Cirka 45 minuter lång, inklusive efterföljande lekpass.
 

Foto från föreställningen.

Bild på föreställningens logga.

 

Ett barn är på väg hem till sin farmor. Mitt i skogen, på stigen där barnet promenerar, har ett märkligt väsen från en annan värld plötsligt dykt upp och hindrar barnet från att ta sig vidare.

Såväl barnet som väsendet blir både överraskade och lite misstänksamma i mötet med den andre. Men så småningom kommer en ömsesidig förståelse mellan de två vitt skilda varelserna att börja växa fram.

Teater 23 presenterar en nyskriven föreställning som tar avstamp i vårt mänskliga behov av att förstå vår omvärld och göra oss förstådda i den. Den unga publiken bjuds in till en magisk värld där både det välkända men också det obekanta och spektakulära ryms.

Föreställningen erbjuder syntolkning.