Ann Katrin Andréasson

Ann Katrin Andréasson

Ann Katrin är skådespelare på Teater 23. Hennes jobb är att utforska figurerna som ska vara med i en föreställning och spela dem på scenen.

Ann Katrins jobb är att spela olika roller, och att skapa en annan värld tillsammans med publiken. Det bästa ögonblicket på dagen är mitt i en föreställning när hon är så inne i rollen att hon glömmer att hon är med i en pjäs.

Redan som barn brukade Ann Katrin leka lekar där hon spelade en annan roll än sig själv, när hon och hennes kompisar höll till på kyrkogården och låtsades att de levde i en annan tid.

Kontakta Ann Katrin: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anna Nässlander

Anna Nässlander

Anna är teatertekniker och ljussättare. Hon jobbar med att sköta tekniken och bestämma hur ljuset ska se ut på föreställningarna.

När en föreställning ska byggas på scenen är det Annas jobb att ljussätta den. Hon hänger upp och riktar lamporna i taket och provar olika lampor och färger. När föreställningen ska spelas styr Anna ljudet och ljuset. Ibland åker hon med en föreställning på turné och bygger scen och sköter tekniken.

Hemma har Anna ett växthus som hon proppat fullt med tomatplantor, och förutom att odla älskar hon att plocka bär, allra helst hjortron.

Kontakta Anna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Björn Löfgren

Björn Löfgren

Björn jobbar som skådespelare. Han läser pjäser, repeterar in föreställningar och spelar dem på teaterns scen och på turné.

En vanlig dag under spelperiod börjar med att Björn kommer till jobbet vid åtta på morgonen. Han förbereder sig för dagens föreställningar genom att värma upp och sminka sig. Vid tio är det föreställning och sen får han en kort matpaus innan halv ett då nästa föreställning börjar. Efter det får han ofta gå på något möte för att till exempel diskutera nästa pjäs.

Björn gillar att spela tv-spel, gärna strategispel eller sportspel. Dessutom kan han nästan alla världens huvudstäder och flaggor utantill.

Kontakta Björn: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Désirée Holmberg

Désirée Holmberg

Désirée jobbar som scentekniker och rekvisitör. Hon jobbar med att sköta teknik, ljud och ljus under föreställningar samt tillverka eller köpa de saker skådespelare använder i föreställningar.

Alla dagar ser olika ut. Désirée styr ljus och ljud under föreställningarna, sitter med på repetitioner för att tillsammans med regissör och scenograf bestämma vilken rekvisita som behövs och hur den ska fungera. Ibland tillverkar hon saker som ser ut att vara på riktigt fast är på låtsas.

Désirée har en hund som heter Ernst, det är en sju år gammal whippet som gillar att springa fort.

Kontakta Désirée: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Gunilla Andersson

Gunilla Andersson

Gunilla jobbar som skådespelare och regissör. Hon spelar karaktärer i vissa föreställningar och leder skådespelarnas arbete i andra.

Det roligaste med Gunillas jobb är att få repetera och prova saker på scenen. Som skådespelare har hon ofta lärt sig texten innan, och får sen prova olika sätt att göra scenen tillsammans med de andra skådespelarna och regissören. Ibland är det Gunilla själv som är regissör. Då leder hon skådespelarnas arbete och får undersöka alla scenens möjligheter tillsammans med dem.

Vid sidan om jobbet gillar Gunilla att titta på både fotboll och matlagningsprogram på tv.

Kontakta Gunilla: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Gustav Bloom

Gustav Bloom

Gustav är skådespelare. Hans jobb går ut på att försöka förstå sig på karaktärerna och med hjälp av dem berätta historier för publiken.

Ingen dag är den andra lik för Gustav. Jobbet som skådespelare ser olika ut beroende på om han repeterar en ny pjäs eller spelar en färdig föreställning. Under repperioden försöker Gustav ta reda på vad karaktärerna han ska spela har för drömmar och viljor och vad dom tycker om andra. Under spelperioden får han berätta karaktärernas historia för publiken.

Gustav gillar mat, och när han har tid lagar han gärna en god kalops som får puttra på spisen länge och väl.

Kontakta Gustav: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Iben West

Iben West

Iben är ljussättare och regissör. Hon är med och bestämmer hur ljuset ska se ut och leder skådespelarnas arbete.

När Iben jobbar som ljussättare får hon vara med och bestämma hur ljuset på scenen ska se ut. När hon jobbar som regissör är hon den som leder arbetet med att sätta ihop skådespeleri, scenografi, ljud och ljus till en bra historia. Ibland jobbar hon också som producent och sitter på kontoret och planerar vad teatern ska göra i framtiden.

Iben har två hästar, Prins Gustaf och hans dotter Divina Commedia, som hon både rider och kör i skogen med.

Kontakta Iben: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Josefin Larsson

Josefin Larsson

Josefin jobbar som skådespelare. Hon använder sin röst och sin kropp för att skapa karaktärerna som är med i föreställningarna.

Josefin kommer ofta tidigt till jobbet för att kunna dricka kaffe i lugn och ro. Sen går hon till logen och fixar smink och hår, och innan det är dags för föreställning värmer hon upp rösten och kroppen. Oftast spelar Josefin två föreställningar, med snabb lunch emellan, och finns det tid över i slutet av dagen går hon och tränar.

När Josefin inte spelar teater gillar hon att se på ishockey. Allra helst ser hon på NHL, men hennes intresse handlar mer om själva sporten än om ett speciellt lag.

Kontakta Josefin: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Kommunikatör/Turnéläggare sökes


Om Teater 23

Teater 23 grundades 1958 och är en av de äldsta fria teatrarna i Sverige. Vi producerar och spelar scenkonst för barn och ungdomar, på vår egen scen i Malmö och på turné i Skåne och resten av landet. Teater 23 är ett konstnärligt arbetskooperativ där tolv medlemmar kollektivt leder teatern. 

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör och turnéläggare ansvarar du för planering, budgetering och genomförandet av allt marknadsförings- och säljarbete gällande teaterns repertoar och projekt.  Du arbetar både strategiskt och operativt med båda ansvarsområdena.

Inom kommunikation ansvarar du bland annat för att upprätta marknadsföringsplaner, ta fram text- och bildmaterial, samt arbeta fram pedagogiska material tillsammans med vår dramapedagog. Du sköter allt informations- och pressarbete, bokar och producerar annonser, samt bokar referensklasser och premiärpublik.

Inom turnéläggning ansvarar du för bland annat försäljning av våra föreställningar gentemot kommuner, teaterföreningar, skolor, gästspelsscener och festivaler. Du ser till att våra produktioner kommer med i utbudskataloger och på utbudsdagar, samt medverkar på informationsträffar om vår repertoar. 

Som kommunikatör ingår du i teaterns administrativa avdelning tillsammans med teaterns två producenter. 

Kompetens

  • Du har utbildning inom eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta med projektledning, kommunikation och turnéläggning inom scenkonst.
  • Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift.
  • Du har god erfarenhet av att arbeta med digital kommunikation.

Vi ser gärna att du dessutom har

  • Tidigare erfarenhet av arbete med scenkonst för barn och unga.
  • Ett intresse och erfarenhet av att arbeta med foto, video och enklare grafisk design i Adobe-programmen.
  • B-körkort.

Information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders provanställning. Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse. Arbetet är främst förlagt på kontorstid, men arbete på både kvällstid och helger kan förekomma.

Teater 23 är en platt organisation med medlemmarna som högsta beslutande instans. Vi följer kollektivavtal, tillämpar likalönsprincip och har gemensamt ansvar för den dagliga driften av teatern.

Ansökan öppnar den 10 augusti och stänger den 24 augusti. Skicka din ansökan bestående av CV och personligt brev till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Information om tjänsten lämnas av:
Ordförande/Producent Iben West
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 040-30 32 23

Kommunikatör/Turnéläggare Mario Castro Sepulveda
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den./ 040-30 32 23

Måns Ekander

Måns Ekander

Måns jobbar som teatertekniker och konstruktör. Han sköter tekniken i föreställningar och bygger saker till scenen och kontoret.

Måns jobbar tillsammans med scenografen med att skapa saker som ska vara på scenen. Dessutom har han till exempel byggt skrivborden på teaterns kontor. När han inte målar, limmar och skruvar på teatern kan det hända att Måns är ute på turné. Då sköter han ljudet och ljuset i föreställningarna, och tycker att det är allra roligast när han som tekniker får ha en liten roll i föreställningen.

Måns gillar att cykla, springa och simma, och börjar bli ganska bra på att crawla.

Kontakta Måns: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Mario Castro Sepulveda

Mario Castro Sepulveda

Mario är kommunikatör och turnéläggare. Han jobbar med att göra information om teatern och planera vart skådespelarna ska åka på turné.

Marios jobb är att se till att folk känner till teatern och målet är att de ska vilja komma hit eller få besök av oss. Han gör informationstexter, är med och bestämmer hur affischerna ska se ut och har kontakt med tidningar och annan media. Mario sköter också teaterns Facebook, Instagram och Twitter.

Sen Mario fick en Batman-dräkt när han var fyra år har han älskat superhjältar och Batman är hans absoluta favorit.

Kontakta Mario: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Willy Pettersson

Willy Pettersson

Willy är skådespelare på Teater 23. Han spelar föreställningar på scenen i Malmö och ute på turné.

En dag på jobbet kan se olika ut för Willy, och det är också det bästa med hans jobb. Ibland får han läsa pjäser, gå på möten eller repetera in nya roller i nya föreställningar. Ibland spelar han föreställningar på teaterns scen i Malmö, och ibland är han ute på turné och besöker andra ställen i Sverige.

När han inte jobbar gillar Willy att röra på sig och att se på sport, särskilt fotboll.

Kontakta Willy: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.