Övergripande information

Spelas på: Motettens Folkets HusMunkhättegatan 202 i Malmö (15, 22 och 29 oktober) och som utflykt till Teater 23, Djäknegatan 7 i Malmö (28 september).

Syntolkning: Vi erbjuder en specialanpassad digital syntolkning till föreställningen 15 oktober. Läs mer om vår syntolkningstjänst här. För bokning av syntolkningsbiljetter, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Spelperiod: Torsdag 28 september samt söndagarna 15 oktober, 22 oktober och 29 oktober.

Biljetter: Fri entré, men alla som ser föreställningen måste ha en biljett. Dessa hämtas ut gratis i förväg på LindängenbiblioteketMunkhättegatan 170 i Malmö.

Fika: Vi bjuder på fika efter föreställningarna!

Med stöd av: Kulturrådet, Region Skåne, Malmö stad och Swedbank genom sin ägarstiftelse.

 


28 september: Att räkna till noll (för 13 år-16 år) - Teater 23.

Spelas kl. 18:00 på Teater 23. OBS utflykt! Bussar avgår från Lindängen och föranmälan krävs.
 

llustration på ett fyrverkeri och texten att räkna till noll till höger.

Illustration på ett fyrverkeri och texten att räkna till noll till höger.

Tre ungdomar skapar ett viralt klipp på järnvägsspåren. En stalker skickar filmer till en realitystjärna och ett gäng försöker lura en mobbad kille att stjäla fyrverkerier. Genom ett kollageformat vävs olika berättelser samman. Berättelser om ungdomar som påverkas av varandra.

Vad gör du för att finna tillhörighet? Och vad är konsekvenserna av dina handlingar?  

Att räkna till noll är succépjäsen som satts upp över fyrtio gånger i Norge och nominerats till både Ibsenpriset och Deutscher Jugendtheaterpreis. När Teater 23 nu sätter upp den blir det Sverigepremiär! Med en rapp dialog och en abstrakt scenbild skapas en föreställning som med cynisk humor tar de ungas samtid på allvar. En berättelse om när ungdomens lekar blir till verklighet.

INFO:

För 13-16 år.

Spelas på Teater 23 (Djäknegatan 7, 211 35 Malmö) kl. 18:00 torsdag 28 september.

Fri entré men begränsat antal platser. Föranmälan sker via Allaktivitetshuset på Lindängen. Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information!

Mer info om föreställningen hittar du här.

Tillhörande workshop:
29 september kl. 14-16: Workshop på Allaktivitetshuset Lindängen med dramapedagog Freja Norrman utifrån det pedagogiska materialet för Att räkna till noll. Freja är dramapedagog med lång erfarenhet av att leda workshops för barn och unga. Hon arbetar för bland andra Simrishamns kommun, Kulturhuset Barbacka samt undervisar lärarstudenter i dramapedagogik på Malmö Universitet.

 


15 oktober: När Åkes mamma glömde bort (Från 3 år) - Teater 23.

Spelas kl. 14:00 på Motettens Folkets Hus, Lindängen. Cirka 45 minuter.
 

Bild på föreställningens logga.

Bild på föreställningens logga.

Åkes mamma heter Berit och varje morgon är hon stressad. Frukosten ska ätas snabbt, O’boyen ska svepas och trots att Åke är jättetrött måste han hela tiden skynda så att mamma hinner till jobbet. Men en morgon är det något som har hänt. Åkes mamma har fått stora spetsiga tänder, en lång svans - och är det eld som kommer ur näsan på henne när hon blir arg? Åke förstår att han måste ta hand om mamma och gå med henne till läkaren. Men det blir inte så lätt när hon bara vill gå på zoo och skrämma barn på lekplatsen!

När Åkes mamma glömde bort är en föreställning fritt baserad på Pija Lindenbaums älskade bilderbok med samma namn. En berättelse om hur barnet upplever den vuxnes stressade vardag, och om vad som händer när rollerna blir ombytta och barnet plötsligt behöver ta hand om sin förälder. Det hela berättat på ett lekfullt och humoristiskt vis, med många medryckande sångnummer!

INFO:

Från 3 år.

Spelas på Motettens Folkets Hus kl 14:00 söndag 15 oktober.

Efter föreställningen bjuder vi på fika.

Fri entré men alla måste ha biljett som hämtas ut i förväg på Lindängenbiblioteket.

Mer info om föreställningen hittar du här!

Tillhörande workshop:

15 oktober kl. 14:45: Direkt efter föreställningen stannar skådespelarna kvar för en pysselstund med barnen, där vi använder föreställningens pysselmaterial. Plats: Motettens Folkets Hus.

 


22 oktober: AMMI DARWISH 2 (Från 6 år) - Teater Jalada.

Spelas kl. 14:00 på Motettens Folkets Hus, Lindängen. Cirka 45 minuter.
 

Bild från föreställningens på en dansare.

Bild från föreställningens på en dansare.

I Ammi Darwish 2, får du följa en klok, vis, dansande och sjungande Darwish som beger sig på ett äventyr runt hela världen. I en tid av svårigheter ber människor Darwish om att befria dem från laster och bekymmer, oavsett hur tunga de är. Med sina helande händer och sitt rena hjärta, kan han lämna kvar ett leende hos de olyckligaste själarna. Med sin fantastiska röst berättar han spännande och medryckande historier om prinsarna, draken samt klimatförändringarna och naturen.

Ammi Darwish 2 är en ny samling berättelser från olika platser och tidsperioder med ny arrangerade barnsånger som inspireras av sufisk musik. Du som är 6 år och uppåt får följa med på sällsynta historier på svenska och arabiska från världens alla hörn!

Med stöd av Konstnärsnämnden

INFO:

Från 6 år.

Spelas på Motettens Folkets Hus kl 14:00 söndag 22 oktober.

Efter föreställningen bjuder vi på fika!

Fri entré men alla måste ha biljett som hämtas ut i förväg på Lindängenbiblioteket.

Mer info om föreställningen hittar du här!

 


29 oktober: Den stora ordfabriken (Från 5 år) - Teater Sagohuset.

Spelas kl. 14:00 på Motettens Folkets Hus, Lindängen. Cirka 35 minuter.
 

Bild från föreställningen Den stora ordfabriken.

Bild från föreställningen Den stora ordfabriken.

Det finns ett land där människor nästan inte talar. Det är den stora ordfabrikens land. I detta märkliga land måste man köpa ord och sedan svälja dem för att kunna uttala dem. Sibella har inga pengar men hon behöver ord för att öppna sitt hjärta för Phileas. Hur ska hon bära sig åt? För allt det där hon vill säga till Phileas skulle kosta en förmögenhet.

I dans och musikteaterföreställningen Den stora ordfabriken lyfts frågan om ordens betydelse fram. Hur kan man överleva om man saknar ord och vilka ord är egentligen viktigast? Föreställningen inbjuder till fortsatt dialog och fördjupning kring våra olika språk, uttryckssätt och kommunikation.

INFO:

Från 5 år.

Spelas på Motettens Folkets Hus kl 14:00 söndag 29 oktober.

Efter föreställningen bjuder vi på fika!

Fri entré men alla måste ha biljett som hämtas ut i förväg på Lindängenbiblioteket.

Mer info om föreställningen hittar du här!

 

Tillhörande workshops:

29 oktober kl. 14:45: Direkt efter föreställningen bjuder skådespelarna in till en rörelseworkshop med musik! Plats: Motettens Folkets Hus.

1 november kl. 14:00-14:50: Workshop på Lindängenbiblioteket för barn i åldrarna 7-12 år. En lekfull workshop med Teater Sagohuset i berättarteknik och gestaltande där vi utgår från boken Den stora ordfabriken av Agnés De Lestrades. Cirka 50 minuter. Max 15 platser. Anmälan krävs och görs på Lindängenbiblioteket.