Ann Katrin Andréasson

Ann Katrin Andréasson

Ann Katrin är skådespelare på Teater 23. Hennes jobb är att utforska figurerna som ska vara med i en föreställning och spela dem på scenen.

Ann Katrins jobb är att spela olika roller, och att skapa en annan värld tillsammans med publiken. Det bästa ögonblicket på dagen är mitt i en föreställning när hon är så inne i rollen att hon glömmer att hon är med i en pjäs.

Redan som barn brukade Ann Katrin leka lekar där hon spelade en annan roll än sig själv, när hon och hennes kompisar höll till på kyrkogården och låtsades att de levde i en annan tid.

Kontakta Ann Katrin: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anna Nässlander

Anna Nässlander

Anna är teatertekniker och ljussättare. Hon jobbar med att sköta tekniken och bestämma hur ljuset ska se ut på föreställningarna.

När en föreställning ska byggas på scenen är det Annas jobb att ljussätta den. Hon hänger upp och riktar lamporna i taket och provar olika lampor och färger. När föreställningen ska spelas styr Anna ljudet och ljuset. Ibland åker hon med en föreställning på turné och bygger scen och sköter tekniken.

Hemma har Anna ett växthus som hon proppat fullt med tomatplantor, och förutom att odla älskar hon att plocka bär, allra helst hjortron.

Kontakta Anna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Björn Löfgren

Björn Löfgren

Björn jobbar som skådespelare. Han läser pjäser, repeterar in föreställningar och spelar dem på teaterns scen och på turné.

En vanlig dag under spelperiod börjar med att Björn kommer till jobbet vid åtta på morgonen. Han förbereder sig för dagens föreställningar genom att värma upp och sminka sig. Vid tio är det föreställning och sen får han en kort matpaus innan halv ett då nästa föreställning börjar. Efter det får han ofta gå på något möte för att till exempel diskutera nästa pjäs.

Björn gillar att spela tv-spel, gärna strategispel eller sportspel. Dessutom kan han nästan alla världens huvudstäder och flaggor utantill.

Kontakta Björn: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Cajsa Svensson

Cajsa Svensson

Cajsa jobbar som skådespelare. Hon driver vilja och använder sig av den fysiska handlingens metod. 

Cajsa är ny på jobbet och sysslar mest med att lära sig så mycket som möjligt om de nya pjäserna, de nya rollerna och de nya kollegorna. När hon inte är på jobbet så sover hon och badar i havet. Men aldrig samtidigt.

Kontakta Cajsa: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Désirée Holmberg

Désirée Holmberg

Désirée jobbar som scentekniker och rekvisitör. Hon jobbar med att sköta teknik, ljud och ljus under föreställningar samt tillverka eller köpa de saker skådespelare använder i föreställningar.

Alla dagar ser olika ut. Désirée styr ljus och ljud under föreställningarna, sitter med på repetitioner för att tillsammans med regissör och scenograf bestämma vilken rekvisita som behövs och hur den ska fungera. Ibland tillverkar hon saker som ser ut att vara på riktigt fast är på låtsas.

Désirée har en hund som heter Ernst, det är en sju år gammal whippet som gillar att springa fort.

Kontakta Désirée: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ebba Kotz

Ebba Kotz

Ebba jobbar som kommunikatör och turnéläggare. Hon vikarierar för Sofia, som är föräldraledig fram tills januari 2024.  

Ebba har sysslat med teater så länge hon kan minnas och har jobbat med alltifrån marknadsföring och kommunikation till scenteknik på olika teatrar. På Teater 23 jobbar hon med marknadsföring och kommunikation. Hon planerar även var skådespelarna ska åka på turné! 

Ebba är ny i Malmö, så när hon inte jobbar passar hon helst på att äta picknick vid havet eller gå vilse på stan!


Kontakta Ebba: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Gunilla Andersson

Gunilla Andersson

Gunilla jobbar som skådespelare och regissör. Hon spelar karaktärer i vissa föreställningar och leder skådespelarnas arbete i andra.

Det roligaste med Gunillas jobb är att få repetera och prova saker på scenen. Som skådespelare har hon ofta lärt sig texten innan, och får sen prova olika sätt att göra scenen tillsammans med de andra skådespelarna och regissören. Ibland är det Gunilla själv som är regissör. Då leder hon skådespelarnas arbete och får undersöka alla scenens möjligheter tillsammans med dem.

Vid sidan om jobbet gillar Gunilla att titta på både fotboll och matlagningsprogram på tv.

Kontakta Gunilla: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Gustav Bloom

Gustav Bloom

Gustav är skådespelare. Hans jobb går ut på att försöka förstå sig på karaktärerna och med hjälp av dem berätta historier för publiken.

Ingen dag är den andra lik för Gustav. Jobbet som skådespelare ser olika ut beroende på om han repeterar en ny pjäs eller spelar en färdig föreställning. Under repperioden försöker Gustav ta reda på vad karaktärerna han ska spela har för drömmar och viljor och vad dom tycker om andra. Under spelperioden får han berätta karaktärernas historia för publiken.

Gustav gillar mat, och när han har tid lagar han gärna en god kalops som får puttra på spisen länge och väl.

Kontakta Gustav: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Iben West

Iben West

Iben är ljussättare och regissör. Hon är med och bestämmer hur ljuset ska se ut och leder skådespelarnas arbete.

När Iben jobbar som ljussättare får hon vara med och bestämma hur ljuset på scenen ska se ut. När hon jobbar som regissör är hon den som leder arbetet med att sätta ihop skådespeleri, scenografi, ljud och ljus till en bra historia. Ibland jobbar hon också som producent och sitter på kontoret och planerar vad teatern ska göra i framtiden.

Iben har två hästar, Prins Gustaf och hans dotter Divina Commedia, som hon både rider och kör i skogen med.

Kontakta Iben: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Josefin Larsson

Josefin Larsson

Josefin jobbar som skådespelare. Hon använder sin röst och sin kropp för att skapa karaktärerna som är med i föreställningarna.

Josefin kommer ofta tidigt till jobbet för att kunna dricka kaffe i lugn och ro. Sen går hon till logen och fixar smink och hår, och innan det är dags för föreställning värmer hon upp rösten och kroppen. Oftast spelar Josefin två föreställningar, med snabb lunch emellan, och finns det tid över i slutet av dagen går hon och tränar.

När Josefin inte spelar teater gillar hon att se på ishockey. Allra helst ser hon på NHL, men hennes intresse handlar mer om själva sporten än om ett speciellt lag.

Kontakta Josefin: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Måns Ekander

Måns Ekander

Måns jobbar som teatertekniker och konstruktör. Han sköter tekniken i föreställningar och bygger saker till scenen och kontoret.

Måns jobbar tillsammans med scenografen med att skapa saker som ska vara på scenen. Dessutom har han till exempel byggt skrivborden på teaterns kontor. När han inte målar, limmar och skruvar på teatern kan det hända att Måns är ute på turné. Då sköter han ljudet och ljuset i föreställningarna, och tycker att det är allra roligast när han som tekniker får ha en liten roll i föreställningen.

Måns gillar att cykla, springa och simma, och börjar bli ganska bra på att crawla.

Kontakta Måns: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Narjes Al-Ansari

Narjes Al-Ansari

Narjes jobbar som ljud- och teatertekniker. Hon är även ansvarig för teaterns digitala syntolkning.

Narjes är den som programmerar ljud, bilder och video som ska vara med i föreställningen. Tillsammans med kompositör, regissör och skådespelare testar hon sig fram så att musiken och ljudeffekterna hamnar på rätt plats och låter precis när de ska. När det är klart kan en tekniker styra allt från en dator.

Sedan skriver Narjes ett syntolkningsmanus som hon läser in och programmerar så att teknikern kan styra det också. Då kan alla som ser dåligt be om ett par hörlurar och få pjäsen syntolkad medan de tittar på föreställningen.

När publiken kommer sköter hon tekniken.

Narjes älskar musik, att pyssla med sina växter och att experimentera i köket.


Kontakta Narjes: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Sofia Strandberg

Sofia Strandberg

Sofia är kommunikatör och turnéläggare. Hon jobbar med att göra information om teatern och planera vart skådespelarna ska åka på turné.

Sofias jobb är att se till att folk känner till teatern. Målet är att de ska vilja komma till oss och titta på våra föreställningar, eller få besök av oss när vi åker på turné. Hon gör informationstexter, är med och bestämmer hur affischerna ska se ut och har kontakt med tidningar och annan media. Sofia sköter också teaterns Facebook, Instagram och Twitter.

Sofia växte upp på en teater som hennes föräldrar hade. När hon var tolv år började hon sälja godis till publiken ur en låda på magen under pauserna, och det gjorde hon sedan varenda sommarlov tills att hon gick ut gymnasiet. 

Kontakta Sofia: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller ring 076-021 46 09.

 

Thomas Jönsson

Thomas Jönsson

Thomas jobbar som producent. Hans jobb går ut på att planera teaterns nya föreställningar, att ordna avtal och skriva ansökningar och att se till att alla som är inblandade i en produktion har en bra miljö att skapa i.

När Thomas inte är på jobbet sysslar han gärna med musik. Han spelar piano, sjunger och skriver låtar. Han komponerar även maträtter, vegetariska och väldigt smarriga.

Kontakta Thomas: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.