Om Teater 23

Teater 23 gör teater för barn och ungdomar. Vi spelar föreställningar både på vår egen scen i Malmö och på turné i Skåne och resten av Sverige.

Teater 23 är en fri teater som drivs av sina medlemmar. Att vi är en fri teater innebär att vi själva tar konstnärliga beslut och väljer vilka historier vi ska berätta. Vi som jobbar här bestämmer tillsammans vilka föreställningar som ska spelas och tar hand om teaterhuset och varandra.

På teatern jobbar ungefär femton personer med olika saker. Några är skådespelare och står på scenen, andra är tekniker och sköter ljus och ljud eller gör scenografi och kostym. På kontoret jobbar några med att planera föreställningar och turnéer, ta hand om ekonomin och göra informationsmaterial om teatern. Du kan läsa mer om oss som jobbar på Teater 23 här.

Teater 23 är en av Sveriges äldsta fria teatrar, och startades 1958. Sedan 2009 gör vi bara teater för barn och unga. Vi försöker hela tiden att förnya oss och göra spännande och engagerande teater. Ofta spelar vi nyskrivna pjäser och letar efter nya personer och organisationer att samarbeta med eller nya sätt att jobba på. Varje år spelar vi för ca 16 000 barn och unga!

Vi tycker också att alla har rätt att uppleva lika bra teater, oavsett var man bor, och därför åker vi ut på turné med våra föreställningar. Då lastar vi in hela scenen, alla skådespelare och tekniker i vår turnébil och åker ut i landet. Sen bygger vi upp scenen exakt likadant som den ser ut på vår egen teater, fast kanske mitt i en gympasal eller på ett bibliotek. På så vis vill vi ge spännande, intressanta och magiska upplevelser både till dig som ser teater för första gången och till dig som redan älskar den.

Teater 23 får verksamhetsstöd från Malmö Stad, Region Skåne och Kulturrådet. 

En bild på skylten utanför Teater 23.