Tillgänglighet

Syntolkning

Är du besökare, ledsagare eller vuxen till ett barn med behov av syntolkning?

Teater 23 har utvecklat en lösning för syntolkning som gör att i princip alla våra föreställningar är syntolkade vid varje speltillfälle, oavsett om vi spelar hemma eller ute på turné. Här kan du läsa mer om hur systemet fungerar: 

download ikon Länk till nedladdning av ett infoblad för våra besökare som vill använda syntolkning (PDF, öppnas i nytt fönster) 

 

Här följer en lista på de produktioner som just nu har syntolkning. Klicka på länken för att komma till respektive föreställning och skrolla ner för att hitta syntolkningsintroduktioner i ljud och text: 

Är du arrangör och vill informera publiken om vår syntolkning? 

Förslag på formulering till hemsida och infotext: 
Föreställningen syntolkas gratis via Teater 23:s digitala syntolkningssystem. Läs mer på teater23.se och boka syntolkning via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. 


Är du arrangör eller producent och är nyfiken på att utveckla en egen digital syntolkning?


download ikon Länk till nedladdning av en folder för arrangörer och producenter som är intresserade av vår syntolkning (PDF, öppnas i nytt fönster) 


För mer info om syntolkningen kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (mejladress) eller ring till Teater 23 på telefonnummer 040-30 32 23.

Ledsagare/stödperson

Här gäller Malmönyckeln. Personal, ledsagare, personlig assistent, stödperson och liknande betalar inte entré om personen/personerna de eskorterar köper biljett. Ni måste ändå boka biljett för att säkert få plats, det gör ni på Kulturcentralen (mer info under fliken Biljettbokning).

För den som vill ha mer information kring Malmönyckeln gå in på https://malmo.se/malmonyckeln.

(OBS! Detta gäller Teater 23:s egna föreställningar. För information om gästspelande föreställningar, kontakta aktuell teater eller biljettåterförsäljare.)

Rullstolar

Scenerna på Teater 23 ligger i markplan. Till stora scenen, där dom allra flesta av våra föreställningar ges, är det lätt att komma in med rullstol, även dom större modellerna. Caféscenen har en något smalare entré och därför är det svårt att få in stora elektriska rullstolar. För att säkert få en bra rullstolsplats – kontakta oss innan du kommer så reserverar vi plats.

Hörslinga

Vår stora scen är utrustad med hörslinga. Ta kontakt med foajévärden innan föreställningen börjar och be den sätta igång hörslingan. Caféet har i nuläget ingen hörslinga.

För de som behöver mer förberedelse

Om du eller någon annan i ditt sällskap har behov av mer förberedelse inför teaterbesöket bistår vi gärna. Vi kan bland annat erbjuda er att se en filmad version av föreställningen i lugn och ro före besöket, bilder från foajé och salong och möjlighet att träffa skådespelarna på plats innan resten av publiken släpps in. Kontakta oss så pratar vi mer om hur vi kan skapa en så trygg upplevelse som möjligt för just er.